Main Menu

Welcome

Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]

Guests: 12, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 2585
Newest member: cata

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Cristi
Plantele au fost rezervate

Cristi
Donez plante in Bucuresti, daca vrea cineva sa imi dea un pm.

slepless
Vand Pterophyllum scalare, varietatea- scalari koi. Pestii au 5-6 cm si aprox 3 luni.Pot sa-i trimit si in localitatile apropiate.

WDTSTEFF
cumpar echinodorus (mai putin tenellus si cordifoliusare) are cineva din bucuresti?

Cristi
Are cineva din Bucuresti de dat o femela de betta splendes??

keno
Vand cichlasoma nigrofasciatum 3-5 cm , 5 lei bucata sau 4 la 15 lei.
Detalii pe pm !

slepless
Vand 3 femele sio 3 masculi Ttrichogaster trichopterus- varietatea (Cosby)de 10 cm, si 2 trichogaster leeri, 10 ron /buc
Detalii pe pm

aurash
vand artemia salina

eXotic
A mai ramas acvariul filtrul si perechea de ciclide

licone

Forums

Comunitatea Aquarium.ro - acvariu, acvaristica, pesti, plante :: Forums :: COMUNITATEA ACVARISTICĂ aquarium.ro :: Talk show

<< Previous thread | Next thread >>
discutii si pareri
Moderators: heckelcross, ebogdan, ADX, Mark, elgreco, Razvan Radu, marinik_the_1, Dan, oscar, Dragosdiscus
Author Post
mtd
Fri 23 Jul 2010, 15:16

Registered Member #2961
Totusi mam gandit sa abordez tema hrana vie a pestilor pe sait si cultivarea ei.
Mentionez ca materialul nu este al meu el este reproducere dupa A.Chioreanu si
alte carti de acvaristica.Pentru prima data as vrea sa abordam cresterea dafniei,si sa ne spunem parerile dev. pentruca intradevar cine se apuca de initierea unei culturi sa aiva de unde spicui cele mai practice metode pentruca cultura sa dea roade.
Eu mam apucat de cultura dafniilor si a grindalului, dar merge cam incet si nu stiu dece sper, ca din discutilee noastre pe aceasta tema sa perfectionez cultura.

Cultivarea Daphniei.
Se scrie in toate cartile ca Daphia e o hrana vie usor de procurat.Dezavantajul este ca ea traieste tot prin balti incarcata cu substanta organica si poate fi purtatoare de agentii patogeni. Daphnia,numita si puricile de balta traieste in apa dulce.
Daffnile se inmultesc in sezonul cald existand mai multe femele,iar la inceputul sezonului rece apar masculii si odata cu ei si fenomenul de fecundare.in urma careia rezulta oua de rezistenta care se invelesc in chisti de culoare maronie.
Ea este de mult timp folosita in acvaristica deoarece se reproduce repede, si culturile
sunt usor de intretinut.
La o recolta buna ele se pot usca la umbra si tinute intrun loc uscat pentru a nu mucegai.
Se indica in carteaAcvaristica de C.Buzenche urmatoarea metoda pentru o crescatorie proprie de daffnii.:
Intr-un loc racoros se aseaza un vas, nu prea inalt,de 15-18 cm insa sa aiba o suprafata cat mai mare.Vasul se umple cu apa si se va lasa 3-4 zile,dupa care se va adauga(socotind la 50 litri de apa),un pumn de balega invechita,putreda provenita de la vita sau gainat de pasare.Continutul obtinut va fi amestecat dupa circa 2 saptamani
cu o lingura de drojdie de bere.,care poate fi si uscata.Mediul curat va fi populat imediat de dafnii.care se vor inmultii vertiginos prin partenogeneza.
Mentiinerea daffnilor vii in acest mediu se face numai pe baza hraniri acestora cu cantitati mici de drojdie de bere,lapte crud sau galbenus de ou,acestea provoaca o usoare tulburare a apei.Dupa limpezirea apei inseamna ca hrana a fost consumata si procesul de hranire trebuie reluat.
Si de aceste daffni suntem siguri ca nu sunt purtatoare de microbi.
Eu cand am facut crescatoria am sarit peste faza cu gainatul, deoarece un prieten a avut in gradina un butoi de 200 litri cu apa de la un parau de 2 ani in care a macerat urzici pentru a le folosi la desinfectarea rosi, ceapa castraveti vita de vie,e un foarte bun desinfectant obtinut natural din urzici.Asta a fost in primul an dupa care nu a mai folosit butoiul. S-a adunat si apa de ploaie .Cert e ca sa format o colonie puternica de daffni. Dar am ajuns cu intarziere au colectat si alti totusi cu minciocul de la acvariu
am prins cam o jumate de borcan de 300grame. si lam bagat in vailing.Am bagat drojdie la limpezirea apei am bagat lapte iar azi duminica leam bagat un galbenus.Este miscare dar nu asa cum as vrea eu.Crescatoria miam facuto dintrun vas
(vailing) de plastic patrat din comert.
Astept ca uni colegi sa incerce si ei si sa ne impartaseasca din experienta.EXPUN doua poze una cum arata daffnia din carte iar a doua nu prea reusita cu 2 dafni si cred se vede si un vierme tubifex rosu la fundul paharului

Imagine:http://www.aquarium.ro/e107_files/public/ 1279887401_2961_FT0_img_0558_.jpg

Imagine:http://www.aquarium.ro/e107_files/public/ 1279887401_2961_FT0_img_0556_.jpg

Pazesteti inima mai mult decat orice,caci din ea ies izvoarele vietii.
Back to top
florinel
Fri 23 Jul 2010, 17:04

Registered Member #2817
mtd,interesant articolul tău despre daffni,dar sincer nu știu cine îți va împărții sfaturi(adică nu știu dacă a mai înmulțit cineva daffni).Sunt curios acuma și de părerile colegilor,idei poate vine careva cu ceva!Eu nu m-am ocupat cu această înmulțire!Sincer!
Numa bine!

florinel.. Calitatea unui acvarist nu este dată de numărul de acvarii ci de calitatea acvariilor pe care le are,modul în care își satisface pasiunea în spațiul limitat pe care îl are la dispoziție,de cunoștințele dobândite,de calitatea aparatelor și dispozitivelor pe care le-a proiectat și construit singur..una dintre multele definiți ale acvaristici.
Back to top
Dragosdiscus
Tue 27 Jul 2010, 16:30
PIGEON BLOOD

Registered Member #1131
Din cate stiu eu, dafnia are o valoare nutritiva slaba, astfel ca in afara de placerea pestilor de a alerga dupa ceva comestibil, nu prea vad avantajele. Oricum, nu poate constitui o hrana de baza, pe care sa o "asezonam" cu ceva trufandale ambalate.
Zic eu ca e mult zgomot pentru prea putin.
Poate are cineva date VERIFICATE despre o cultura de rame. Este o hrana cu certe valori nutritive (poate chiar prea bogata, deci prudenta). Acum niste ani buni, am asigurat pentru carasi cam o masa la 1-2 zile. Cresterile au fost spectaculoase si fara surprize neplacute de hidropizie, aerofagie etc.
Pastrez insa o rezerva, fata de culturile personale. La aceasta data, pentru un acvarist amator, culturile proprii raman la nivel de amuzament. O hrana (congelata, granulata, fulgi etc.) de calitate, pentru cativa pestisori nu reprezinta o investitie considerabila. Daca punem in balanta si riscul unor probleme conjugale generate de mirosurile pestilentiale ce sunt degajate de o cultura scapata de sub control ...
Avansatii cu pretentii, isi pot asigura un necesar de nauplii de artemia, mixtura s.a. cu mai putine "acareturi" angrenate.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit: sunt PENTRU bricolaje, teste si inovatii, fara de care acvaristica ar fi tare searbada. Dar, daca deja exista o alta solutie, cel putin comparabila ca pret,si dovedita fiabila ....
Mai exista o problema de care multi discusari s-au lovit: o harana preparata gresit este la un pas de otrava.

Hope for the best; expect the worst.

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF