Main Menu

Welcome

Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]

Guests: 9, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 2585
Newest member: cata

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Cristi
Plantele au fost rezervate

Cristi
Donez plante in Bucuresti, daca vrea cineva sa imi dea un pm.

slepless
Vand Pterophyllum scalare, varietatea- scalari koi. Pestii au 5-6 cm si aprox 3 luni.Pot sa-i trimit si in localitatile apropiate.

WDTSTEFF
cumpar echinodorus (mai putin tenellus si cordifoliusare) are cineva din bucuresti?

Cristi
Are cineva din Bucuresti de dat o femela de betta splendes??

keno
Vand cichlasoma nigrofasciatum 3-5 cm , 5 lei bucata sau 4 la 15 lei.
Detalii pe pm !

slepless
Vand 3 femele sio 3 masculi Ttrichogaster trichopterus- varietatea (Cosby)de 10 cm, si 2 trichogaster leeri, 10 ron /buc
Detalii pe pm

aurash
vand artemia salina

eXotic
A mai ramas acvariul filtrul si perechea de ciclide

licone

Forums

Moderators: heckelcross, ebogdan, ADX, Mark, elgreco, Razvan Radu, marinik_the_1, Dan, oscar, Dragosdiscus
Author Post
mtd
Sun 18 Jul 2010, 14:54

Registered Member #2961
Nu stiu, daca cineva vati ocupat de hrana vie si anume de daffnii,
Am citit cartea pesti de acvarii deasemeni Studiul asupra alimentatiei pestiilor de Adriana Chioreanu,si altele deci mam documentat.
Am luat vasul, si am urmat toate etapele, cand am ajuns la populare cu daffni, am un
prieten, care de 2 ani are un butoi in gradina si care a fost folosit pentru  stropiri a rasadurilor de rosi castraveti vinete ardei vita de vie ect., ecologice (adica a pus la fermentat urzici pentru stropirea rosiilor si a castravetiilor,e foarte buna, pe aci asa stropim nu folosim chimicale)
Intradevar sa populat cu multe daffni butoiul, am luat in borcan aproape jumte de borcan de 300grame,si miam populat crescatoria mea.
Am observat putine din dafni au murit dar sa format o crusta galbuie, ca la artemia,
sub ea e limpede, sa fie oua, sau ce?
O alta surpriza am observat niste rame subtiri,precis sunt tubifex, Are cineva idee cum au aparut eu cand am prins dafniile cu minciocul nu am observat tubifex in borcan.
Sa  le las sa convietuiasac impreuna cu daffniile, sau sai separ sau sai lichidez.
O alta intrebare este;
Daca s-a ocupat cineva de cultura de Artemia.
Din ouale din comert, se poate crea o cultura ca sa o dezvolti ca cultura proprie,In ceace am citit, da cresterea si hranirea Artemiei, dar nu stiu daca cultura care o faci pentru pesti naupli de artemia ar trai si sar deezvolta?
Rog daca cineva a trecut prin aceste faze sa ne destainuie din experienta lui.

Pazesteti inima mai mult decat orice,caci din ea ies izvoarele vietii.
Back to top
florinel
Sun 18 Jul 2010, 18:09

Registered Member #2817
Aș fi și eu interesat de acest subiect!

florinel.. Calitatea unui acvarist nu este dată de numărul de acvarii ci de calitatea acvariilor pe care le are,modul în care își satisface pasiunea în spațiul limitat pe care îl are la dispoziție,de cunoștințele dobândite,de calitatea aparatelor și dispozitivelor pe care le-a proiectat și construit singur..una dintre multele definiți ale acvaristici.
Back to top
drdiscus
Mon 19 Jul 2010, 13:20

Registered Member #1701
Nu merita sa faci cultura de artemia adulta.Trebuie pastrata salinitatea , nu rezista mult in captivitate, este greu s-o cresti din stadiul de ou.Este mult mai simplu sa cumperi artemia adulta congelata.Sa nu te gandesti ca vei ajunge sa eclozezi oua de artemia facute la tine in bazin ca nu vei reusi sa-ti asiguri o cultura suficienta de mare pentru asta.Daca tubi si dafniile sunt crecute in recipientele tale, fara sa aiba contact cu baltile, atunci le poti da de mancare la pesti fara sa ai probleme.
Back to top
heckelcross
Tue 20 Jul 2010, 04:31
Discusar

Registered Member #91
Poti sa descrii viermii mai amanuntit, marime, culoare, forma, sau sa faci o poza? Pot sa fie paraziti intestinali sau tubifex sau alta varianta, pe care i-am avut si eu si i-am hranit cu morcovi fierti. I-am tinut sub apa, in turba prin care filtrasem inainte cateva luni apa acvariilor.

Primul post: 27 Oct 2005
Back to top
dj_ando_83
Tue 20 Jul 2010, 16:19

Registered Member #2064
fac pariu ca "tubifexul" sunt niste viermisori mici si albi.
Back to top
Dan
Wed 21 Jul 2010, 01:25

Registered Member #1
dj_ando_83, eu zic sa nu pui pariu pentru ca o sa pierzi, poate te-ai gandit la micro sau grindal

Zimbreanu Dan

Back to top
mtd
Thu 22 Jul 2010, 20:20

Registered Member #2961
ando iti pun o fotografie cu un pahar cu tubifex, ce se gasesc in Bega la timisoara.
 Binenteles au culoarea rosie in pahar apar mai albi ca sunt spalati si e apa, dar tenta se vede de rosu.Totusi eu vreau sa pun pe sait un studiu a lui Chioreanu cu hranirea pestilor cu hrana vie si sal discutam pe forum.Mai multe idei poate iese ceva?
Ce spunetii?
html]
Imagine:http://www.aquarium.ro/e107_files/public/ 1279819242_2961_FT31119_tubifexbega_tn.jpg

[ Edited Thu 22 Jul 2010, 20:25 ]

Pazesteti inima mai mult decat orice,caci din ea ies izvoarele vietii.
Back to top
drdiscus
Fri 23 Jul 2010, 12:41

Registered Member #1701
Eu nu as mai bea apa din paharul ala.
Back to top
florinel
Fri 23 Jul 2010, 17:05

Registered Member #2817
drdiscus la acestă idee,și eu te susțin!!!

florinel.. Calitatea unui acvarist nu este dată de numărul de acvarii ci de calitatea acvariilor pe care le are,modul în care își satisface pasiunea în spațiul limitat pe care îl are la dispoziție,de cunoștințele dobândite,de calitatea aparatelor și dispozitivelor pe care le-a proiectat și construit singur..una dintre multele definiți ale acvaristici.
Back to top
dj_ando_83
Sun 25 Jul 2010, 21:09

Registered Member #2064
in pahar este tubifex. cand ai spus de culoarea alba eram cu gandul la viermisorii aia de apar in acvarii .
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF