Main Menu

Welcome

Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]

Guests: 10, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 2585
Newest member: cata

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Cristi
Plantele au fost rezervate

Cristi
Donez plante in Bucuresti, daca vrea cineva sa imi dea un pm.

slepless
Vand Pterophyllum scalare, varietatea- scalari koi. Pestii au 5-6 cm si aprox 3 luni.Pot sa-i trimit si in localitatile apropiate.

WDTSTEFF
cumpar echinodorus (mai putin tenellus si cordifoliusare) are cineva din bucuresti?

Cristi
Are cineva din Bucuresti de dat o femela de betta splendes??

keno
Vand cichlasoma nigrofasciatum 3-5 cm , 5 lei bucata sau 4 la 15 lei.
Detalii pe pm !

slepless
Vand 3 femele sio 3 masculi Ttrichogaster trichopterus- varietatea (Cosby)de 10 cm, si 2 trichogaster leeri, 10 ron /buc
Detalii pe pm

aurash
vand artemia salina

eXotic
A mai ramas acvariul filtrul si perechea de ciclide

licone

Forums

Comunitatea Aquarium.ro - acvariu, acvaristica, pesti, plante :: Forums :: COMPONENTE ŞI COMPOZIŢII ACVATICE :: Apa si filtrarea ei

<< Previous thread | Next thread >>
ce filtru sa folosesc
Dute la Pagina   <<      
Moderators: heckelcross, ebogdan, ADX, Mark, elgreco, Razvan Radu, marinik_the_1, Dan, oscar, Dragosdiscus
Author Post
Dragosdiscus
Thu 19 Aug 2010, 14:49
PIGEON BLOOD

Registered Member #1131
La aparitia lor pe piata, inelele ceramice au insemnat un salt tocmai in filtrarea biologica, datorita porozitatii fine ce confera un spatiu desfasurat insemnat. Cum la aceasta data tehnica a evoluat mult, a se vedea macar siporax-ul, rolul lor s-a schimbat, ajungand in etajele primare, cu rol primar de filtrare mecanica grosiera si distributie a curentului de apa. Asta nu inseamna ca nu-si pastreaza si calitatea de suport de bacterii. Daca in loc de "tap water" am folosi la clatire apa din acvariu am utiliza de fapt la maxim capacitatea bio a filtrului.

[ Edited Thu 19 Aug 2010, 14:50 ]

Hope for the best; expect the worst.

Back to top
Scifficus
Thu 19 Aug 2010, 15:56

Registered Member #2823
Se pot fixa bacterii pe cam orice este posibil. Eu ma refer strict la suprafata desfasurata oferita pentru acele bacterii. Efectiv pe acele inele ceramice de la tetratec suprafata este exact aceea care se poate calcula geometric deoarece inele sunt lucioase, nu prezinta nici un fel de porozitate. In schimb siporaxul prezinta gauri mici si canale in structura lui care ofera desfasurat o suprafata de aproximativ 80 ori mai mare fata de cat ofera cele de la tetra.

Ati avut vreodata curiozitatea sa studiati la lupa, nu zic de microscop, care este diferenta dintre cele doua materiale filtrante? Va spun eu din start, facand o analogie, alea de la tetratec sunt asa de poroase exact cum e faianta glazurata iar cele de la siporax prezinta o structura ca de burete foarte fin cu interspatii in material care comunica in toate directiile.

Presupun ca majoritatea de aici a facut macar liceul si cu putinul de cunostinte matematice si fizice deductia care este mai bun dintre cele doua pentru filtrarea exclusiv biologica este un raspuns de bun simt.

Daca erau suficiente cele lucioase de ce naiba au mai pierdut timp si bani, in cantitati maricele, cei care au cercetat si dezvoltat alte medii filtrante, poroase in cazul de fata, pentru filtrarea biologica?

Back to top
Dragosdiscus
Fri 20 Aug 2010, 12:33
PIGEON BLOOD

Registered Member #1131
La canistra mea am bagat siporax, dar prin eliminarea unui burete. Inelele au ramas, iar la primul upgrade voi elimina bioballs-ele.

Hope for the best; expect the worst.

Back to top
Scifficus
Fri 20 Aug 2010, 18:53

Registered Member #2823
Cel mai bine gandit. Eventual daca pui siporax si in locul la bioballs-uri ( ca sa nu zic si in locul la inelele alea ceramice lucioase ) ai avea un filtru de noat 11+. Stai fara cea mai mica grija posibila in privinta filtrarii bio.

Ca fapt divers, doar calitatea vietii in romania - inerent costurile acesteia, ma fac sa fiu putin zgarcit in achizitionarea de echipamente acvaristice, dar printr-un mic efort am reusit sa gasesc si sa iau inca 2 litri de siporax necesari pentru un filtru sera 900 si suplimentarea in vechiul tetratec ex 1200.

Pretul este de 25 lei pe litru, pentru cei interesati detalii pe PM. Nu fac nici un bisnis, doar va indic un link si mai departe va descurcati.
Back to top
Dute la Pagina   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF