Main Menu

Welcome

Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]

Guests: 9, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 2585
Newest member: cata

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Cristi
Plantele au fost rezervate

Cristi
Donez plante in Bucuresti, daca vrea cineva sa imi dea un pm.

slepless
Vand Pterophyllum scalare, varietatea- scalari koi. Pestii au 5-6 cm si aprox 3 luni.Pot sa-i trimit si in localitatile apropiate.

WDTSTEFF
cumpar echinodorus (mai putin tenellus si cordifoliusare) are cineva din bucuresti?

Cristi
Are cineva din Bucuresti de dat o femela de betta splendes??

keno
Vand cichlasoma nigrofasciatum 3-5 cm , 5 lei bucata sau 4 la 15 lei.
Detalii pe pm !

slepless
Vand 3 femele sio 3 masculi Ttrichogaster trichopterus- varietatea (Cosby)de 10 cm, si 2 trichogaster leeri, 10 ron /buc
Detalii pe pm

aurash
vand artemia salina

eXotic
A mai ramas acvariul filtrul si perechea de ciclide

licone

Forums

Comunitatea Aquarium.ro - acvariu, acvaristica, pesti, plante :: Forums :: COMPONENTE ŞI COMPOZIŢII ACVATICE :: Apa si filtrarea ei

<< Previous thread | Next thread >>
ce filtru sa folosesc
Dute la Pagina       >>  
Moderators: heckelcross, ebogdan, ADX, Mark, elgreco, Razvan Radu, marinik_the_1, Dan, oscar, Dragosdiscus
Author Post
zmeurientes
Wed 10 Mar 2010, 15:40

Registered Member #2212
am un acvariu de 400l in care am circa 35 de ciclide africane,vin si intreb ce filtru sa folosesc,momentan am un resun sp 2500

zmeurientes
Back to top
drdiscus
Wed 10 Mar 2010, 18:33

Registered Member #1701
Ai mai multe variante.Filtru extern gen canistra.Aici am incredere in Enheim(sper sa fi scris corect).Mai mult decat debitul unui filtru conteaza mediile filtrante.Eu foflosesc la toate bazinele cu substrat, bazine de la 200l-700l, filtru undergravel.Adica un gratar pus sub pietris si cu o teava in capul careia am pus un cap de pompa Aquael.Pompa trage apa de sub pietris, pietrisul acvariului fiind mediul filtrant.
Back to top
zmeurientes
Thu 11 Mar 2010, 20:51

Registered Member #2212
am nisip fin de 1-2mm granulatie,e ok?adica ma gandesc sa nu se infunde gratarul

zmeurientes
Back to top
sebax
Sat 13 Mar 2010, 23:23

Registered Member #2012
Nici o sansa cu nisip asa fin (filtrare de substrat). Intradevar cantitatea de material filtrant de la SP2500 e insuficienta ptr 400 l. Debitul ar fi aproape ok. Dupa mine l-as mai suplimenta cu unul extern, cum spunea si drdiscus.
Stima

sebax
Back to top
zmeurientes
Sun 14 Mar 2010, 09:13

Registered Member #2212
asta voi face,voi achizitiona un filtru extern,ce-mi recomandati?

zmeurientes
Back to top
Dragosdiscus
Mon 15 Mar 2010, 12:08
PIGEON BLOOD

Registered Member #1131
Einheim, JBL cu volum intern cat mai mare. Medii de filtrare de calitate, gen siporax.

Hope for the best; expect the worst.

Back to top
mishu
Thu 18 Mar 2010, 14:58

Registered Member #948
am la acvariu cu ciclide JBL Cristal Profi e1500 + Tetratec Ex 1200, JBL-ul e cu mult peste tetra, il recomand cu incredere

No comment ...
Back to top
dj_ando_83
Thu 18 Mar 2010, 20:06

Registered Member #2064
eu unul sunt multumit de tetratec-ul care il am. la un acvariu de 375L cu pesti destul de mari (oscari, jack dempsey si gibicepsi) folosesc doar un tetratec 1200 si un burete intern de 10/10/30cm si apa e cristal. pe viitor intentionez sa mai montez la acvariu un extern cu capacitate de filtrare dubla sau tripla fata de tetratec.
Back to top
bily
Thu 29 Jul 2010, 00:14
Registered Member #2970
pt. un acvariu de 80 l ce filtru sa folosesc? Vreau unul care sa curete si sa lase apa limpede.Eu acum am unul din acela cu doi bureti dar nu prea imi place,apa nu este foarte clara.
Back to top
florinel
Thu 29 Jul 2010, 01:02

Registered Member #2817
Eu cu tertatec,nu am nimică ca și firmă,dar sevice care se face la ei lasă de dorit!Eu am cumpărat un tertatec Ex 1200 nou tot,și după 2 ore a curs de numa,a trebuie să mă duc de 3 ori cu el să își de-a seama ca trebuie altul nou!Dar cu asta nou nu mai am probleme,cum a zis și colegul nostru dj_ando_83,sunt unele care merg bine și altele nu merg,depinde cum le prinzi!
Eu am și JBL Cristal Profi e1500 + Tetratec Ex 1200,dar cum a zis și mishu nu se compară JBl cu tertatec!Eu zic să te uiți pe nett de ceva JBL sau Eheim,în funcție de câți litri are acvariul tău!

florinel.. Calitatea unui acvarist nu este dată de numărul de acvarii ci de calitatea acvariilor pe care le are,modul în care își satisface pasiunea în spațiul limitat pe care îl are la dispoziție,de cunoștințele dobândite,de calitatea aparatelor și dispozitivelor pe care le-a proiectat și construit singur..una dintre multele definiți ale acvaristici.
Back to top
bily
Tue 10 Aug 2010, 19:47
Registered Member #2970
poate ca e o intrebare cam prosteasca dar vreau si eu sa stiu la ce folosesc acele inele de ceramica din filtru extern si daca trebuiesc schimbate periodic si daca da la ce perioade
si carbunele activ la cat timp se schimba?
multumesc
Back to top
Scifficus
Tue 10 Aug 2010, 20:25

Registered Member #2823
Depinde de care inele vorbesti. Daca sunt in ultimul sertar, ala de jos si sunt lucioase, fara porozitate nu ai de ce sa le schimbi. Folosesc doar la filtrarea mecanica grosiera si distributia uniforma a apei pe toata suprafata de filtrare. Daca sunt poroase gen siporax, biomax atunci depinde de nivelul de colmatare. Un timp exact nu este stiut. Multi urmaresc prin teste nivele de amoniac si nitriti si cand nu mai fac fata la filtrarea biologica se schimba. Deobicei nu toate odata ci pe rand cate jumatate sau cum te coafeaza pe tine. Carbunele activ are o viata de 2-12 saptamani. Dar si la asta depinde ce incarcatura biologica ai in acvariu. De exemplu daca tii doar 3 guppy in 125 litri poti sa tii un saculet de 500 grame si un an de zile. Analogic, daca ai suprapopulat acvariul si ai un saculet de 100-200 grame iti indic sa-l schimbi la 2 saptamani. Intai documenteaza-te calumea la ce folosesc fiecare si o sa afli si cum "functioneaza", implicit o sa vezi singur cum sta treaba cu fiecare in parte. Informatie este garla pe netul asta.

Succes.
Back to top
Scifficus
Tue 10 Aug 2010, 20:38

Registered Member #2823
Legat de filtrarea la bazinul de 400 litri, poti folosi in continuare acel SP2500, eventual in paralel cu un SP1200, la care in acele cartuse scoti prostiile alea de bioballs si indesi acolo la refuz un mediu filtrant biologic cu suprafata cat se poate de mare de colonizare. Recomand de la Eheim, Substrat Pro sau in respectiva gama. Fiind bile incap mai multe in cartus.
Partea proasta e ca o sa ai o filtrare mecanica deficitara implicit o sa se colmateze destul de des bureteii aceia verzi. dar cu un minim de cost ai filtrare buna spre foarte buna.

Dar daca esti dispus sa faci o investitie intr-o canistra externa iti recomand cu caldura un JBL E1500 sau Fluval 405, chiar ( putin extrem ) un Fluval FX5. Daca te stii mai baftos poti sa incerci si second hand.

Bineinteles recomand si Eheim, dar prin prisma costului mai repede te sfatuiesc sa te uiti si la celelalte firme.

Sa nu uit, eu am un tetratec ex1200, second. Intradevar curgea pe la garnitura mare dar l-am rezolvat printr-un mic artificiu si de mai bine de 3 luni nu am avut nici o problema cu el. Partea proasta la ele nu sunt garniturile ci felul cum sunt turnate plasticele si de aceea sunt mai sensibile la manipularile mai neiertatoare ale utilizatorilor.
Back to top
drdiscus
Wed 11 Aug 2010, 12:44

Registered Member #1701
bily LAN_WROTE ...
poate ca e o intrebare cam prosteasca dar vreau si eu sa stiu la ce folosesc acele inele de ceramica din filtru extern si daca trebuiesc schimbate periodic si daca da la ce perioade si carbunele activ la cat timp se schimba? multumesc
Inelele de ceramica sunt pentru filtrarea biologica.Pentru filtrarea mecanica este buretele.Pe acele inele se formeaza colonii de bacterii care tin sub control concentratia nitritilor si nitratilor.Nu trebuiesc schimbate, doar spalate cu apa din bazin cand cureti filtrul.Daca pui medicamente in bazin trebuie scos carbunele activ pe perioada tratamentului pentru ca neutralizeaza substanta activa.Carbunele activ il poti schimba la 6 luni.
Back to top
Scifficus
Wed 11 Aug 2010, 13:11

Registered Member #2823
Colega, tu o sa induci in eroare lumea pe aici.

Vezi ca nu toate inelele ceramice cunt pentru filtrare biologica. Si sunt cateva firme producatoare care au asa ceva in gama lor de produse.

Iar coloniile alea de bacterii nu tin sub control nitritii si nitratii ci reduc chimic amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati. De fiecare proces in parte se ocupa un anumit tip de bacterie.
Back to top
drdiscus
Wed 11 Aug 2010, 13:56

Registered Member #1701
Nu stiu care din noi induce in eroare dar iti place tie sa intri in polemici.Partea interesanta este ca-mi plac provocarile, dar cele pertinente.Imi pare rau doar ca vrei sa pari interesant si stiutor dar.....nu prea este asa.Mai ai rabdare putin.Inelele de ceramica din filtru sunt suport pentru bacterii.Inca ceva, nu sunt "colega" cu tine.

[ Edited Wed 11 Aug 2010, 13:58 ]
Back to top
Scifficus
Wed 11 Aug 2010, 15:02

Registered Member #2823
Nu imi place sa intru in polemici. Vreau doar sa ajut. Nu castig nimic din asta.

Si te rog sa te interesezi mai bine legat de inelele ceramice. Am specificat clar ca sunt firme consacrate pe produse de acvaristica care produc echipamente si daca ai putina curiozitate si te duci pe paginile lor o sa vezi ca nu e chiar asa cum crezi.

Eu cred ca tu nu suporti sa stii ca e altcineva mai bine documentat decat tine. Si hai sa-ti mai zic ceva. Daca unul dintre colegi se duce si isi ia 4 cutii de inele ceramice de la Tetratec ( doar un exemplu, ca mai sunt si alte firme care produc inele pentru prefiltrare mecanica), din alea pe care scrie CR600/700/1200 le baga in filtru pentru ca este convins de tine ca sunt foarte bune pentru filtrarea biologica si in timp ii crapa pestii, ce faci?
Ii platesti tu? Sau iti ceri scuze tardiv?

Gandeste putin omule. Nu ma cunosti, dar te asigur eu de pe acum ca atata timp cat nu stiu ceva ma documentez, cand stiu , ma exprim si explic ca sa inteleaga lumea.

Over and out. Tipic romanesc. De aia suntem unde suntem.

Rog un admin sa stearga contul meu.

Multumesc de pe acum celor care au avut rabdarea sa citeasca ce am vrut sa zic si sa ajut catusi de putin.
Back to top
sebax
Fri 13 Aug 2010, 16:08

Registered Member #2012
Buna,
Degeaba s-a suparat Scifficus, ca nu avea dreptate!!! Si am mai vazut cateva postari in care a sarit la gat.

Revenind la subiect: in acvariul de 400l ai putea confectiona un filtru intern(ca ai loc destul) la care sa folosesti doar capul pompei SP2500. Asa ai obtine si material filtrant suficient. Eu asa am procedat (vezi "Acvariile mele" sectiunea chiclide africane ). Gasesti aici pe site instructiuni de confectionare. E destul de usor, plus satisfactia ca ti-ai facut singur filtrul.

In alta ordine de idei, am mai vazut ca se vorbea de apa cristal sau mai putin clara. Atentie!, scopul e sa ai o apa buna pentru pesti, pentru ca degeaba e cristal daca e plina de toxine... !  

Stima 

sebax
Back to top
bily
Fri 13 Aug 2010, 16:31
Registered Member #2970
multumesc pt. raspuns si imi pare rau ca am dat motiv de cearta
Back to top
Scifficus
Tue 17 Aug 2010, 14:13

Registered Member #2823
Sa zicem ca am gresit eu. Vin si va intreb, in loc sa umplu filtru de siporax / biomax / substrat pro / etc. mai bine iau inele din cele de mai sus pentru filtrarea biologica? Nu vreau raspuns gen ca sa iau ce vreau eu. Dupa logica voastra ar fi mult mai bun pentru buzunar cu cele de la tetratec dar ofera acelasi suport pentru bacterii? Te rog sebax sa imi zici si mie cu ce nu am dreptate, pe PM sa nu poluam topicul.

Si mai atasez doua linkuri pentru edificare.  http://www.hagen.com/uk/aquatic/product.cfm?CAT=1&SUBCAT=114&PROD_ID=01014700030101 
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_27600_ehen

[ Edited Wed 18 Aug 2010, 02:28 ]
Back to top
Dute la Pagina       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF