Main Menu

Welcome

Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]

Guests: 8, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 2585
Newest member: cata

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Cristi
Plantele au fost rezervate

Cristi
Donez plante in Bucuresti, daca vrea cineva sa imi dea un pm.

slepless
Vand Pterophyllum scalare, varietatea- scalari koi. Pestii au 5-6 cm si aprox 3 luni.Pot sa-i trimit si in localitatile apropiate.

WDTSTEFF
cumpar echinodorus (mai putin tenellus si cordifoliusare) are cineva din bucuresti?

Cristi
Are cineva din Bucuresti de dat o femela de betta splendes??

keno
Vand cichlasoma nigrofasciatum 3-5 cm , 5 lei bucata sau 4 la 15 lei.
Detalii pe pm !

slepless
Vand 3 femele sio 3 masculi Ttrichogaster trichopterus- varietatea (Cosby)de 10 cm, si 2 trichogaster leeri, 10 ron /buc
Detalii pe pm

aurash
vand artemia salina

eXotic
A mai ramas acvariul filtrul si perechea de ciclide

licone

Forums

Comunitatea Aquarium.ro - acvariu, acvaristica, pesti, plante :: Forums :: TERARIU & POND :: Pond

<< Previous thread | Next thread >>
Crapi Koi intr-un iaz cu probleme
Moderators: heckelcross, ebogdan, ADX, Mark, elgreco, Razvan Radu, marinik_the_1, Dan, oscar, Dragosdiscus
Author Post
Ariana
Fri 20 Jun 2008, 09:42
Registered Member #1758
Buna,

Am amenajat un iaz, destul de mare, populat cu plante si am primit 3 crapi koi in urma cu o luna. Apa are un sistem de filtrare printr-o fantana arteziana dar si o pompa suplimentara. Problema esta ca doi pesti mi-au murit....La inceput au fost f stresati si se ascundeau mereu...Unul a murit in 2 zile...iar altul avea o rana rosie. M-am interesat si am vazut ca ar fi putut fi vorba despre o viremie sau mai rau, o Eritrodermita. Am ramas asadar cu un singur crap koi, care este sanatos tun si se simte f bine in iaz...Primeste mancare speciala pt crapi koi de 2ori/zi.

Ieri am curatat iazul si am schimbat apa, si am gasit enorm de multi viermi rosii.... Ar putea fi asta cauza pt care mi-a murit pestele bolnav? Nu as vrea sa i se intample nimic acestuia, cu atat mai mult ca ramanand singur as vrea sa ii mai aduc inca vreo 3 insa nu vreau sa le risc viata intr-un mediu indoielnic.

Ce a favorizat aparitia acelor viermi si cum as putea sa o opresc, sau sa ma asigur ca iazul este ok pt a introduce noii pesti?

Mentionez ca am bagat la un moment dat si oxigen sub forma de pudra in iaz...Nu stiu unde am gresit, fiind prima data cand am avut pesti in ingrijire, insa as vrea sa fac totul sa fie bine, si sa nu am probleme cu cel ramas sau ce pe care intentionez sa ii aduc...

As mai dori sa va intreb care este modalitatea cea mai optima de schimbare a apei din iaz incat sa nu afectez pestele? Daca schimb doar 1/3 din apa cum am inteles ca e in regula, atunci nu reusesc sa inlatur acei viermi...

Un sfat? Multumesc!
Back to top
ADX
Fri 20 Jun 2008, 12:07

Registered Member #61
cel mai probabil, nu viermii sunt problema. totusi, niste poze cu iazul in ansamblu, dar mai ales cu viermii, ar fi de mare ajutor pentru a ne putea pronunta.

DISCUS CLUB ROMANIA

too old to rock'n'roll...
Back to top
Ariana
Fri 20 Jun 2008, 12:34
Registered Member #1758
Momentan pot posta doar o poza cu iazul facuta inainte sa introduc plantele si pestii, din pacate este facuta seara... Maine pot posta poze cu iazul asa cum este acum, inclusiv pestele. Acei viermi sunt cam de 2 cm, f subtiri, si de un rosu puternic.

Imi cer scuze daca poza e prea mare..

Imagine:http://i145.photobucket.com/albums/r208/mottopotto/pics2028.jpg
Back to top
ebogdan
Fri 20 Jun 2008, 12:46
Administrator tehnic

Registered Member #104
Ce materiale ai folosit la construcţie? Cât de toxice sunt pentru peşti? Ai făcut teste de apă? Le-ai făcut adaptarea la peşti când i-ai pus?

Cât despre viermi, probabil sunt larve de Chironomus?
Back to top
Ariana
Fri 20 Jun 2008, 13:09
Registered Member #1758
Multumesc pt raspunsuri!

Am folosit folie neagra de pvc, apoi am adaugat piatra, neoanele, cele doua sisteme de filtrare si plantele. In momentul amenajarii nu m-am gandit niciodata ca voi avea pesti...Neavand nicio experienta anterioara de genul. Insa i-am primit pe nepusa masa cadou de la niste prieteni, odata de aflarea iazului. Cand i-am introdus in apa, erau in punga, si i-am tinut 30 de minute pt a se uniformiza temperatura apoi le-am dat drumul. 3 zile nici unul nu a iesit pe la suprafata, stateau mereu ascunsi, apoi cei 2 s-au stins pe rand. Cel ce a ramas s-a acomodat f bine, insa as vrea sa stiu ce pot face pt a ii imbunatati mediul de viata si a nu avea probleme, mai ales ca doresc sa mai aduc 2, 3...

Inr-adevar larvele din poza seamana exact cu acei viermi...Stiti cum as putea preveni aparitia lor, sau ce le cauzeaza aparitia?
Back to top
drdiscus
Fri 20 Jun 2008, 13:12

Registered Member #1701
Acei viermi cel mai probabil sunt larve de tantari si sunt foarte hranitoare pentru pesti.Apa fiind in aer liber, este un mediu propice pentru tantari dar nu-i nicio problem.Daca ai avea mai multi pesti ar manca toate larvele de tantar si nu ai mai apuca sa le vezi.Ceilalti 2 pesti au fost bolnavi dar nu neaparat din cauza larvelor.Daca vrei sa fie mai sigura apa, ia o lampa cu ultraviolete pentru ponduri.
Back to top
Ariana
Fri 20 Jun 2008, 13:33
Registered Member #1758
Poate ca de la inceput acei pesti au fost cu probleme...ei niciodata nu au iesit la suprafata nici la mancare...stateau mereu intr-un singur loc ascunsi. Acum, intrebarea e: este in regula sa mai aduc inca 2 pesti fara a-i pune in pericol, si ce ar trebui sa fac sa le fie bine? Le mai dau si altceva pe langa mancare? Si cum este cel mai bine sa schimb apa la cele 2/3 saptamani?
Back to top
drdiscus
Fri 20 Jun 2008, 15:38

Registered Member #1701
Poti sa cumperi si alti crapi.Nu trebuie sa te descurajeze moartea celor 2.Apa o scoti cu o pompa submersibila pe care o gasesti la Metro ,Practiker sau alte magazine de profil.Cand mai ai suspiciuni de boli, te uiti la peste si solutiile de la JBL pentru ponduri au poze cu pesti bolnavi iar tu compari poza cu ce are pestele tau bolnav.
Back to top
ADX
Fri 20 Jun 2008, 21:46

Registered Member #61
Nu "te arunca" sa bagi prea multi pesti... cel putin pentru inceput, inca vreo 2 - 3 si atat. De cele mai multe ori, diferenta dintre placere si chin consta exact in nr de pesti din bazin. In legatura cu acei "viermi", de fapt sunt larvele unor insecte (chironomus) care popular, poarta denumirea de "tantaroi" (sunt tantarii aia imensi (aproape cat niste libelule, de unde a aparut si o confuzie cu privire la denumire) --> ) si pentru pesti, fac parte dintre delicatese. In legatura cu apa din bazin... cred ca aici este de fapt problema. Posibil ca moartea celor doi sa fi survenit din cauza unei intoxicatii cu amoniac si/sau hidrogen sulfurat + stres + rani provocate la transport etc. Apa din bazin, avea cumva un miros ciudat? Din ce sursa il alimentezi?

Schimburile de apa nu trebuie sa fie masive. De preferat este sa schimbi mai des cate putin decat rar si mult. Pentru a se stabiliza parametrii apei, trebuie sa "creasca" o colonie de bacterii care vor filtra apa din p d v biologic. Pt mai multe detalii, citeste aici Daca bagi si plante acvatice (atat submerse cat si emerse), cu atat mai bine. In timp, lucrurile se vor stabiliza.

[ Edited Fri 20 Jun 2008, 22:31 ]

DISCUS CLUB ROMANIA

too old to rock'n'roll...
Back to top
Ariana
Mon 23 Jun 2008, 11:50
Registered Member #1758
Sambata am achizitionat inca 3 puiuti de crapi koi, carora le-am facut trecerea in iaz treptat- intr-o jumatate de ora..Sunt extrem de activi, nu par a fi stresati deloc, si parca l-au activat si pe cel ramas singur Par a se simti foarte bine, stau mai mereu pe la suprafata, si nu sunt deloc speriati!

O intrebare, singura pompa cu care am ramas si care functioneaza este acea fanta aretziana cu filtru. Ma tem la ca 4 pesti nu face fata, si as vrea sa stiu cu ce sistem ar trebui sa suplimentez pentru a se face oxigenarea cum trebuie? (pompa, filtru....insa ceva de care sa fiu sigura ca "tine") si cu ce solutii ar trebui tratata apa din iaz?
Multumesc frumos
Back to top
drdiscus
Tue 24 Jun 2008, 10:44

Registered Member #1701
S-ar putea din cauza caldurilor sa mai ai nevoie de o aerare suplimentara.Cantitatea de oxigen din apa scade atunci cand temperatura creste si invers.Poti sa te duci la un pet shop care are si aparatura pentru iazuri si sa vezi ce aparate au sau cumpara un compresor mic chinezesc(150-200 lei) si este suficient.Cat despre solutii, mai ai rabdare.Nu-i zapaci cu chimicale.
Back to top
Ariana
Fri 27 Jun 2008, 12:14
Registered Member #1758
Am luat o pompa de filtrare a apei si de oxigenare, merge incontinuu...pana acum le merge foarte bine crapilor, sunt foarte vioi si mancaciosi

Am primit o planta de apa .."Papirus", este ok sa o pun in apa, sau este daunatoare pentru pesti?
Back to top
ovidiualn
Wed 21 Jul 2010, 09:51

Registered Member #3023
noutati de la crapii tai?

ovi
Back to top
florinel
Wed 21 Jul 2010, 10:31

Registered Member #2817
ovidiualn postarea e din Fri 27 Jun 2008, 12:14!Deci e de foarte mult!

florinel.. Calitatea unui acvarist nu este dată de numărul de acvarii ci de calitatea acvariilor pe care le are,modul în care își satisface pasiunea în spațiul limitat pe care îl are la dispoziție,de cunoștințele dobândite,de calitatea aparatelor și dispozitivelor pe care le-a proiectat și construit singur..una dintre multele definiți ale acvaristici.
Back to top
ovidiualn
Fri 30 Jul 2010, 13:27

Registered Member #3023
am vazut ca-i veche postarea,dar era cea mai "noua"de la pound!
voiam sa ma leg de ceva, pt ca sectiunea asta e f saraca, dar pe mine helesteele ma interesau din acvaristica...imi pare rau.

ovi
Back to top
Dan
Fri 30 Jul 2010, 17:36

Registered Member #1
ovidiu, poti sa deschizi un thread nou in care sa ne prezinti iazul tau sau legat de alt subiect de care esti interesat.

florinel, nu conteaza cat de veche este postarea, discutiile pot fi reluate daca cineva este interesat de subiectul unui thread mai vechi.

Zimbreanu Dan

Back to top
florinel
Sat 31 Jul 2010, 18:23

Registered Member #2817
Eu când am zis că postare este veche m-am referit la ideea că colegul nostru ovidiualn,îl întreba pe Ariana noutăți despre crapii lui/ei,în schimb Ariana nu am mai fost văzut pe forum de nu știu cât timp!Numa bine!

florinel.. Calitatea unui acvarist nu este dată de numărul de acvarii ci de calitatea acvariilor pe care le are,modul în care își satisface pasiunea în spațiul limitat pe care îl are la dispoziție,de cunoștințele dobândite,de calitatea aparatelor și dispozitivelor pe care le-a proiectat și construit singur..una dintre multele definiți ale acvaristici.
Back to top
Dan
Sun 01 Aug 2010, 00:38

Registered Member #1
Am inteles ideia ta, dar discutia poate continua, chiar daca cel care a initiato nu mai activeaza. Poate sunt alti membrii care sunt interesati de subiect.

[ Edited Sun 01 Aug 2010, 00:39 ]

Zimbreanu Dan

Back to top
florinel
Sun 01 Aug 2010, 10:54

Registered Member #2817
Sigur că se poate discuta orice pe forum,m-aș bucura și eu dacă ar fi mai multă activitate!

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF