Main Menu

Welcome

Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]

Guests: 8, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 2586
Newest member: prigat

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Cristi
Plantele au fost rezervate

Cristi
Donez plante in Bucuresti, daca vrea cineva sa imi dea un pm.

slepless
Vand Pterophyllum scalare, varietatea- scalari koi. Pestii au 5-6 cm si aprox 3 luni.Pot sa-i trimit si in localitatile apropiate.

WDTSTEFF
cumpar echinodorus (mai putin tenellus si cordifoliusare) are cineva din bucuresti?

Cristi
Are cineva din Bucuresti de dat o femela de betta splendes??

keno
Vand cichlasoma nigrofasciatum 3-5 cm , 5 lei bucata sau 4 la 15 lei.
Detalii pe pm !

slepless
Vand 3 femele sio 3 masculi Ttrichogaster trichopterus- varietatea (Cosby)de 10 cm, si 2 trichogaster leeri, 10 ron /buc
Detalii pe pm

aurash
vand artemia salina

eXotic
A mai ramas acvariul filtrul si perechea de ciclide

licone

Forums

Moderators: heckelcross, ebogdan, ADX, Mark, elgreco, Razvan Radu, marinik_the_1, Dan, oscar, Dragosdiscus
Author Post
sebach22
Tue 24 Oct 2006, 00:02
Registered Member #360
....asa imi zicea un discusar de pe-aici...Mark...cand povesteam despre discusi..inainte sa ma apuc de ei. si toate bune si frumoase..Am luat pestii de la un prieten..sursa sigura (Radu)..si totul a fost ok.. pana am adus doi frumusei..si i-am pus cu restul... si am patit-o...acu sunt sub tratament...au capatat ceva paraziti la piele..arata ca o iritatie a mucusului..iar la tratamentul cu Mycopur se exfoliaza...acu e mai bine..fara victime..dar vroiam doar sa intaresc..."CARANTINA E SFANTA"..dupa tratament o sa pun poze cu noi cu ei..au mai crescut.

...Pestisorii mei....
Back to top
elgreco
Tue 24 Oct 2006, 08:44

Registered Member #312
... nu stiu daca este "sfanta" dar necesara este cu siguranta. majoritatea incepatorilor asta fac... cumpara pestii din pet shop si-i "trantesc" in acvariul de-acasa fara sa stie la ce riscuri isi expun ceilalti pesti.

o parte din "vietuitoarele" mele acvatice
Back to top
misu caftangiu
Thu 24 Sep 2009, 10:56

Registered Member #2488
da , asa am patit eu ...

nascut talent, mort speranta )))
Back to top
florinel
Sun 07 Mar 2010, 22:04

Registered Member #2817
Am si eu doi scalari bolnavi,ei siferă de boala burții umflate si putrezirea aripioarelor,vrea sa ma asigur ca pentru tratarea lor am nevoie de un acvariu carantina nu?Nu pot sa fac tratarea lor in acvariul meu comun in care am si alti scalari care nu dau inca semne de inbolnăvire.In acvariul comun am plante naturale care din cauza medicamentelor vor avea de suferit,asa ma gandesc eu si daca gresesc vrea sa fiu corectat.Voi ce sfaturi avezi de imi dat...ms cu respect

florinel.. Calitatea unui acvarist nu este dată de numărul de acvarii ci de calitatea acvariilor pe care le are,modul în care își satisface pasiunea în spațiul limitat pe care îl are la dispoziție,de cunoștințele dobândite,de calitatea aparatelor și dispozitivelor pe care le-a proiectat și construit singur..una dintre multele definiți ale acvaristici.
Back to top
drdiscus
Mon 08 Mar 2010, 18:33

Registered Member #1701
Daca le dai larve de tantari, este posibil sa fie constipatie.In acest caz trebuie masati usor pe burta.Daca pe langa balonare prezinta si zbarlirea solzilor si ochi exoftalmici inseamna ca este hidropizie.Greu de tratat.
Back to top
florinel
Mon 08 Mar 2010, 19:21

Registered Member #2817
Eu le dau de mancare TetraMin fulgi,nu au solzii zburliți,dar unul dintre ei are aripioarele roase,tocite, i-ar la nivelul ochilor are ceva...nici nu stiu cum sa numesc ca si o pelicula peste ochii asa mai ablicoasa da numa un pic,nu cred ca e vorba de albeața ochilor asa i?voi ce ziceți?Si la ceilalți doi pe aripioare le-au aparut asa din senin unele unele puncte albe,destul de mici abea se vad sa fie vreo boala?VA Rog ajutati-ma sa imi tratez pesti,asa din senin mama trezit cu aceste boli!Mulțumesc

florinel.. Calitatea unui acvarist nu este dată de numărul de acvarii ci de calitatea acvariilor pe care le are,modul în care își satisface pasiunea în spațiul limitat pe care îl are la dispoziție,de cunoștințele dobândite,de calitatea aparatelor și dispozitivelor pe care le-a proiectat și construit singur..una dintre multele definiți ale acvaristici.
Back to top
drdiscus
Tue 09 Mar 2010, 10:00

Registered Member #1701
Daca punctele albe sut mici si seamana cu grisul inseamna ca este boala grisului in termeni populari.Trebuie sa ai in acvariu o temperatura de 27-28 grade si vezi ca la pet shopuri se gasesc medicamente specializate pe tipuri de boli.Au cate o poza cu un peste bolnav pe cutie.Uita-te la poza si vezi daca boala pestelui din poza seamana cu ce au pestii tai.Respecta cu strictete instructiunile.
Back to top
florinel
Tue 09 Mar 2010, 13:03

Registered Member #2817
Am inteles,vreau numa sa va mai intreb tratarea pestilor bolnavi se va face intr-un acvariu carantina nu se va face in acvariul comun care este plantat ma gandesc ca vor fi afectate plantele din acvariu nu?si vorbim despre tratarea oricarei boli.MS

Back to top
drdiscus
Tue 09 Mar 2010, 15:10

Registered Member #1701
Sunt putine cazurile in care plantele au de suferit de pe urma tratamentelor si pe tine cred ca te intereseaza sa cresti pesti, nu plante.Tratamentele pentru boala grisului sau pentru o ciuperca banala, sunt tratamente usoare fara repercusiuni grave asupra plantelor.Bactopur mai decicleaza acvariul.Acvariule carantina este foarte bun cand aduci locatari noi sau cand observi 1-2 pesti bolnavi.Daca sunt deja 3 pesti bolnavi este posibil ca boala sa se fi generalizat dar unii pesti sa n-o manifeste, inca.

[ Edited Tue 09 Mar 2010, 15:12 ]
Back to top
nigro_33
Tue 09 Mar 2010, 18:20

Registered Member #954
Daca au gris e mai bine sa trateze tot acvariul de "domiciliu", pentru ca altfel fac din nou, la reintroducerea din acvariul de carantina. Depinde de faza in care a ajuns boala (daca au eclozat "baietii", stau in nisip si se agata de orice peste!). Temperatura e bine sa fie 29-30C. Tratamentul cu verde de malachit este periculos daca nu se respecta strict dozajul. Eu recomand solutia JBL. Inainte de de tratament se va scoate din filtru carbunele activat, deoarece reduce efectul. De asemenea, este indicata o aerare a acvariului mai intensa decat de obicei.

[ Edited Tue 09 Mar 2010, 18:21 ]

Acvaristica este relativ simpla, informatiile sunt greu de obtinut...
Back to top
nigro_33
Tue 09 Mar 2010, 18:32

Registered Member #954
Daca nu se face carantina in cazul pestilor "fitosi", mortalitatea este o certitudine. Evident ca un tratament preventiv cu Punktol si Furanol, timp de 3 zile, reduce drastic riscul transmierii unor boli in acvariu. Atentie, la "fitosi" exista si riscul ca boala sa se propage din acvariul destinatie la cei noi veniti. Daca a existat mortalitate in acvariu, este indicat sa se elimine cauza si apoi sa se introduca pestii carantinati. Daca spune vreun "diskusar" ca pestii astia nu-s fitosi la boli sau la calitatea si parametrii apei eu ma las de ciclide...(adica nu-mi sariti in cap!)

Back to top
florinel
Tue 09 Mar 2010, 21:02

Registered Member #2817
Am faut tratament cu verde de malachit,acuma nu stiu de cate ori sa fac acest tratament?Cum ar fi mai bine?Mortalitate nu a existat in acvariul meu,am un singur scalari care are aripioarele tocite,acuma o sa vad ce rezultate o sa obtin.Ms

Back to top
florinel
Tue 09 Mar 2010, 21:09

Registered Member #2817
In timpul tratamentului nu am scos carbunele activ nu am stiu,nu o sa isi fara efecutul medicamentele?Voi ce ma sfatuiti sa fac din nou tratament?

Back to top
drdiscus
Wed 10 Mar 2010, 12:03

Registered Member #1701
Sa repeti tratamentul si de fiecare data cand bagi medicamente in acvariu sa scoti carbunele activ, altfel le begi degeaba.
Back to top
florinel
Wed 10 Mar 2010, 17:55

Registered Member #2817
Ca sa fac un nou tratament va trebui sa schimb apa desi e curata si ok din toate puntele de vedere,sau pot sa fac in apa in care am mai facut tratament?

Back to top
drdiscus
Wed 10 Mar 2010, 18:28

Registered Member #1701
Schimba 1/2 din apa.
Back to top
florinel
Sat 13 Mar 2010, 12:51

Registered Member #2817
Salut!
Am schimabat 1/2 din apa din acvari(toate tre),le curatat bine si am facut din nou tratament cu Verde de Malachit forte,pesti sunt foarte bine sincer vad o schimbare la toti,sper ca fie bine pana la urma.Acuma cate tratamente cu Verde de Malachit forte sa fac?Am facut deja doua.Cam cate trebuie,ca sa stau linistit ca scalari nu sunt bolnavi.

Back to top
nigro_33
Thu 18 Mar 2010, 07:19

Registered Member #954
@florinel: Sper ca ai mentinut apa in timpul tratamentului la 29-30C. Ajuta f. mult la tratament...In mod normal, ar trebui sa fie suficient. Daca nu mai au puncte albe pe corp sau aripioare, pune incalzitorul pe 25-26C si urmareste 3-4 zile daca mai apar. Daca totusi se intampla, repeta tratamentul inca o data...Pana nu mai mai apar!

Back to top
florinel
Thu 18 Mar 2010, 10:24

Registered Member #2817
Da si normal ca am ridicat temperatura la 29-30 inca de la inceput,si am menținut-o asa pana la sfarsitul tratamentul.Scalari acuma sunt bine,in spercial,cel care era foarte bolnva,acuma e bine,petele mai au cateva si mai mult ca sigur ca o sa-i mai țin sub tratament.nu?Ms mult pentru sfatu nigro_33.

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF