Welcome

Username:

Password:
Remember me

[ ]
[ ]

Online

Guests: 1, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 3215
Newest member: Andrei2017

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup


Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare preferabil astazi aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???
Astept mesaj pe PM de la cine are de vanzare!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly velifera,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai exista cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???? sad please
Astept sa ma contactati pe PM!!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6???
Astept mesaj pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai e cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6?????
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Chiar nu mai e nimeni in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns numai de la cine vinde!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns de la cine are de vanzare!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy si neoni in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni si sa stea in sectorul 1,4,5,6????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!


Construirea acvariului (Metoda 2)

on Monday 20 November 2006
by mark author list
in AcvariuCum să-mi construiesc singur acvariul?

În ziua de azi, oricine poate să construiască un acvariu din sticlă lipită cu silicon, dacă respectă anumite etape.
Sunt mai multe metode de construire a acvariului, în acest articol vă prezentăm metoda, cu fundul acvariului încastrat între laterale. Această metodă se foloseşte pentru acvariile de dimensiuni mari când fundul trebuie lipit între laterale şi se folosesc întărituri longitudinale, şi transversale din baghete de sticlă.

Câteva facilitaţi ale acestei metode.
Întăriturile longitudinale care se lipesc în forma de (L) pe lateralele mari, ajung în formă de (U), si sunt dispuse în aşa fel încât pot permite amplasarea unui sau mai multor neoane, (atenţie la lungimea neonului), atât în partea din fată cât şi cea din spatele acvariului, deci lumina va cădea dintr-un unghi lateral pe peştii şi plante, pentru o mai buna vizualizare. Dacă se lipesc în partea de sus a U-ului baghete din sticla, la un nivel încât să se îngroape o grosime de sticlă, acestea vor constitui suportul pentru capacele neoanelor, respectiv al acvariului. Partea de sus se înveleşte în autocolant iar capacul va fi efectiv din sticla... apa sau vaporii de la condens nu mai ajung în contact cu ansamblul neonului.
Înainte sa ne apucăm de construcţia acvariului trebuie să ne gândim unde vom amplasa acvariul şi pe ce va sta el (masă, suport metalic, etc.). În funcţie de suprafaţa suportului vom alege dimensiunile acvariului.

Uneltele şi materialele folosite pentru construirea acvariului
Pentru a ne lipi acvariul, avem nevoie de geamuri care vor fi comandate la un centru care taie geamuri. Trebuie să cereţi geamgiului să taie geamurile la unghiuri perfecte de 90° şi să şlefuiască (cant - faţeta) muchiile, dacă nu această operaţie de şlefuire va trebui să o efectuaţi singuri cu ajutorul unui dispozitiv pentru şmirghel.
Pentru a evita neregularităţile survenite în urma tăierii cel mai potrivit ar fii sa căutaţi un centru de tăiere a sticlei care foloseşte tehnologie modernă (utilaje asistate de calculator).
Pentru acest tip de acvariu sunt necesare 5 geamuri + baghetele din sticlă pentru întăritoare şi anume: un fund, două laterale mari, doua laterale mici şi întăritoare. Pentru a comanda geamurile trebuie specificate dimensiunile dorite.

De exemplu daca dorim un acvariu cu următoarele dimensiuni:
lungime (L) = 1500 mm,
lăţime (l) = 600 mm si
înălţime (H) = 700 mm.
iar grosimea geamului este
(g) = 10 mm,
dimensiunile geamurilor ce vor fi comandate sunt următoarele:
Fundul = 1buc: 1476 x 576 mm
Laterale mari = 2buc : 1500 x 700 mm

Laterale mici = 2buc: 576 x 700 mm
Întăritoare longitudinale orizontale = 2 buc 1476 x 90 mm
Întăritoare longitudinale verticale = 2 buc 1476 x 70 mm
Întăritoare transversale = 3 sau 4 buc 576 x 70 mm

Pentru lipire aveţi nevoie de silicon special pentru sticla (acvariu), care se găseşte în variantele transparent şi negru. Pentru aplicarea siliconului folosiţi întotdeauna pistolul special pentru tuburile de silicon şi nu vă chinuiţi să scoateţi siliconul prin alte metode improvizate.
Prinderea lateralelor în menghinele de tip colţar are ca scop fixarea acvariului înainte de lipire. Între suprafeţele care trebuiesc lipite se va lăsa o distanţă de 1,5 -2 mm, prin adăugarea din loc în loc a distanţierelor care pot fi din sârmă izolată şi care vor fi eliminate în momentul injectării siliconului în acea zonă. După ce fiecare parte a acvariului este izolata pentru a nu ajunge silicon decât în zona de lipire, se injectează siliconul. Între laterale şi fundul acvariului va rămâne o distanta de silicon, deci geamurile nu se vor atinge intre ele.

Mod de lucru
Înainte de a ne apuca de lucrare, trebuie să avem o schiţă cu dimensiunile viitorului acvariu, foarte bine pusă la punct în cel mai mic detaliu, în funcţie de spaţiu, numărul şi mărimea peştilor. Dacă este cazul se va nota pe schiţă, dimensiunea găurilor pentru supraplin, gauri în întăritoarele verticale pentru trecerea cablului care alimentează neoanele şi ieşirea cablului din acvariu, lungimea tuburilor de neon plus dulii, etc.
După ce fiecare geam a fost şlefuit în parte cu şmirghel mai aspru, se va îndepărta pilitura cu grijă pentru a nu fi inhalată. Canturile geamurilor ş suprafeţele care vin lipite se degresează cu acetonă pentru a obţine o lipitură sigură.
Baza acvariului se va aşeza pe o bucată de pal, de preferat mai mare decât lungimea şi lăţimea totală a acvariului, şi se acoperă partea unde nu este nevoie să ajungă siliconul pe margini, cu schoci iar în interior cu hârtie. Atenţie – siliconul ajuns din greşală pe geam, se curată destul de greu.
Menghinele de tip colţar se pot confecţiona dintr-un lemn de esenţa tare, plastic, cu şuruburi din plastic, sau se pot cumpăra din comerţ. Se prind lateralele mari şi mici în jurul fundului cu menghinele colţar, care se strâng cu simt, iar între fiecare geam se pune un distanţier de 1,5- 2mm. Partea exterioară de jos se va fixa astfel încât presiunea siliconului care se injectează între canturile geamurilor să nu deplaseze lateralele. Se va folosi un silicon nu prea vâscos, care să pătrundă destul de uşor între canturi. Injectarea va trebui să se execute destul de repede pentru a nu avea timp să se zvânte siliconul la suprafaţa, iar surplusul trebuie ras cu o racletă (plăcuţă de plastic - cartela tel).
După ce siliconul se usucă se pot lipi întăritoarele longitudinale care se fixează pe suporţi pană se usucă siliconul, apoi întăritoarele transversale. Dacă este cazul să folosiţi întăritoare transversale, ele se vor lipi sub întăritoarele longitudinale. Atât pe lateralele mici cât şi pe lateralele mari (în interior), se vor lipii baghete de sticlă, care să susţină atât capacele neoanelor cât şi capacul acvariului. Capacele se taie odată cu comandarea celorlalte componente ale acvariului, din oglindă sau sticlă (diferenţa de preţ este mică).
Partea de sus a acvariului cât şi capacele se învelesc în folie sau autocolant, apoi se montează ansamblul neonului. Autocolantul se lipeşte pe exterior, cu 10 mm mai jos decât ultima întăritură, pentru a nu deranja privirea în cazul evaporării apei. Atenţie la cum calculaţi lăţimea suportului neonului, ca să încapă droserul si duliile tubului, care se va lipi pe interiorul întăritoarelor verticale cu distanţiere de fâşii de sticlă, pentru a nu transmite direct căldura.


Încheiere
Acvariul din imagini nu trebuie luat ca model, este doar un exemplu practic.

Nota: Fotografiile si textul acestui articol aparţin autorului si nu pot fi re-publicate fără acordul acestuia!
Tabel util pentru alegerea potriviă a bazinului si a grosimi sticlei acestuia


Acvariu            Grosimea      Volumul       Greutatea
L x l x H          sticlei       în litri      bazinului gol
în cm              în mm                        în kg

 30 x 20 x 20          4          12           2,6
 40 x 25 x 25          4          25           4,25
 40 x 40 x 40          6          64          12
 50 x 30 x 30          4          45           6,3
 50 x 50 x 50          8         125          25
 60 x 30 x 30          4          54           7,2
 60 x 30 x 35          5          63          10,125
 60 x 30 x 40          5          72          11,25
 60 x 60 x 60          8         216          36
 80 x 35 x 40          6         112          18
 80 x 40 x 40          6         128          19,2
 80 x 40 x 50          8         160          30,4
100 x 40 x 40          6         160          22,8
100 x 40 x 50          8         200          36
100 x 50 x 50          8         250          40
100 x 50 x 60         10         300          57,5
120 x 40 x 50          8         240          41,6
120 x 50 x 50          8         300          46
120 x 50 x 60         10         360          66
120 x 60 x 60         10         432          72
130 x 50 x 50         10         325          61,25
130 x 50 x 60         10         390          70,25
140 x 50 x 50         10         350          65
140 x 50 x 60         10         420          74,5
150 x 50 x 50         10         375          68,75
150 x 50 x 60         10         450          78,75
150 x 60 x 60         10         540          85,5
160 x 50 x 50         10         400          71,25
160 x 50 x 60         10         480          81,75
160 x 60 x 60         10         576          90
160 x 60 x 60         12         576         108
180 x 50 x 50         10         450          80
180 x 50 x 60         10         540          91,5
180 x 50 x 60         12         540         109,8
180 x 60 x 60         12         648         118,8
200 x 50 x 50         10         500          87,5
200 x 50 x 60         12         600         120
200 x 60 x 60         12         720         129,6
200 x 70 x 60         12         840         139,2
200 x 80 x 60         12         960         148,8
250 x 60 x 60         12         900         156,60

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def_core.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def.php on line 20