Welcome

Username:

Password:
Remember me

[ ]
[ ]

Online

Guests: 6, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 3215
Newest member: Andrei2017

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup


Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare preferabil astazi aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???
Astept mesaj pe PM de la cine are de vanzare!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly velifera,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai exista cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???? sad please
Astept sa ma contactati pe PM!!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6???
Astept mesaj pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai e cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6?????
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Chiar nu mai e nimeni in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns numai de la cine vinde!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns de la cine are de vanzare!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy si neoni in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni si sa stea in sectorul 1,4,5,6????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!Aequidens metae

on Sunday 21 March 2010
by nigro_33 author list
in Pesti de apa dulce > Familia CichlidaeDenumire stintifica: 
Aequidens metae (Eigenmann, 1922)
 
Denumire populara:
Yellow Acara

Habitat:
America de Sud
Riul Meta, Columbia, Venezuela  

Marime: 
20 cm

Descriere:
Este o specie din familia cichlidae cu o forma ovala si, dupa vechea clasificare, este un "true aequidens". Prezinta o dunga de culoare inchisa longitudinala pe corp. Pe partea superioara prezinta un fond maro cu irizatii verzui, iar partea inferioara are un fond galbui cu irizatii verzui. Aripioarele sunt rosii cu irizatii albastrui in apropirea corpului. Suprafata laterala are 2 puncte negre, unul chiar in centru, cadrat de 2 dungi verticale portocalii, iar altul, de dimensiuni mai mici, in zona inotatoarei caudale. Sub ochi au o dunga de culoare inchisa si irizatii albastru-verzui pe zona inferioara a capului. Ochii sunt cadrati de galben, maro si portocaliu.

Apa:
Valorile recomandate ale apei din acvariu:
pH=5,5-7
gH=6-12
t=26-28°C

Acvariu:
Dimensiunile acvariului sunt in functie de dimensiunile si caracteristicile speciilor comunitare. Este recomandat un acvariu 150x50x50 Lxlxh[cm]. Se va lege un substrat de granulatie medie/fina, plantat cu specii de plante de talie mare si plante plutitoare pentru a asigura zone umbrite, cateva pietre plate (lespezi) si radacini Mopani.

Comportament:
Yellow Acara este un cichlid foarte pasnic, ideal pentru acvariile comunitare de cichlide sud-americane. Nu consuma sau dezgroapa plantele. In general, nu va ataca pestii mai mici sau puietul, cu exceptia catorva characide cu care se hranesc in Rio Meta.  

Specii compatibile:
Acara, Geophagus,Crenicichla (specii ce nu depasesc 15 cm), alte specii de Amazon (noncichlide).  

Hrana:
fulgi, hrana vie (larve de tantari, microorganisme, crustacee, tubifex), carne maruntita, pelete, tablete. O alimentatie sanatoasa trebuie asigurata pt a-si mentine coloritul.

Dimorfism:
Sexele acestor pesti sunt relativ greu de identificat. Atat masculul, cat si femela au cam aceleasi culori si dimensiuni. Masculul are inotatoarele anale si dorsale putin mai dezvoltate si dupa circa 3 ani va dezvolta o usoara denivelare pe cap (hump). 

Reproducere:
Inmultirea este relativ dificila. Perechile de Yellow Acara se formeaza relativ greu. Este recomandat sa se porneasca la formarea unei perechi de la 6-7 exemplare juvenile de 4-5 cm. In circa 8-9 luni se va putea identifica o pereche. Dacă se doreste izolarea perechii, este indicat ca acest lucrul sa se facă dupa prima depunere reusita (cu eclozarea icrelor). Perechile productive se formeaza pe viata. Sunt parinti extraordinari si vor colabora excelent pentru ingrijirea si apararea puilor. De asemenea, nu se vor scoate niciodată toti puii, deoarece exista riscul major ca masculul să intre brusc in rut si, pe fondul unei indiferente probabile a femelei, sa o agreseze serios sau chiar ca perechea sa se destrame.
Pentru stimularea intrarii in rut a perechii, un truc bun este efectuarea de schimburi de apa mai dese de cca. 40% din volumul acvariului. De asemenea, se va urmari prin aceste schimburi reducerea pH apei (6), care se poate face, fie prin completare cu apa de osmoza, fie prin aditivi pentru apa bazati pe acizi taninici sau humici, fie printr-o instalatie de difuzie de CO2 in apa. De asemenea, o filtrare buna este o conditie necesara pentru a asigura eclozarea cu succes a icrelor.
Temperatura in acvariul de reproducere trebuie scazuta fata de normal (26-28C) la 25C, pentru a simula conditiile naturale.
Momentul depunerii este usor sesizat prin faptul ca perechea, după un dans nuptial relativ scurt, va incepe să curete asiduu o piatra, un lemn sau chiar o bucata de geam. Ambii parinti vor pazi cu o agresivitate blanda locul depunerii. Femela va depune 250-300 de icre, ce vor ecloza dupa 2-3 zile, puii incepand sa inoate liber dupa alte 5-6 zile. Din momentul depunerii, masculul nu va mai fii lasat de femela in imediata apropiere a icrelor, iar femela le va ventila frecvent pana la eclozarea acestora. De regula, primele depuneri se soldeaza cu esecuri, perechea consumand icrele din cauza stresului sau a lipsei de experienta. Perechea va ingriji puii timp de 3-4 săptămani. Aceasta specie poate coexista cu mai multe generatii de pui in acelasi acvariu. 

Observatii:
Ca mai toate cichlidele sud-americane, Yellow Acara este sensibil la calitatea apei. Schimburile partiale de apa saptamanale sunt o necesitate pentru aceasta specie.  

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def_core.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def.php on line 20