Welcome

Username:

Password:
Remember me

[ ]
[ ]

Online

Guests: 4, Members: 0 ...

most ever online: 123
(Members: 1, Guests: 122) on 18 Sep : 12:48

Members: 3215
Newest member: Andrei2017

Chatbox

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup


Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare preferabil astazi aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???
Astept mesaj pe PM de la cine are de vanzare!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar de preferat astazi guppy,molly velifera,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai exista cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5 si 6???? sad please
Astept sa ma contactati pe PM!!

Cristi
Sunt interesat sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni si zebre in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
E cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6???
Astept mesaj pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 2,4,5,6.
Mai e cineva pe aici care sa aiba de vanzare aceste specii de pesti si sa stea in sectorul 2,4,5,6?????
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??
Astept raspuns pe PM!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Mai e cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5,6???????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!!

Cristi
Ma intereseaza sa cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
Chiar nu mai e nimeni in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns numai de la cine vinde!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae si ancistrusi in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni,zebre,sae,ancistrusi si sa stea in sectorul 1,4,5 si 6??????
Astept raspuns de la cine are de vanzare!!

Cristi
Cumpar guppy,molly,xipho,platy si neoni in Bucuresti din sectorul 1,4,5,6.
E cineva in Bucuresti pe aici care sa aiba de vanzare guppy,molly,xipho,platy,neoni si sa stea in sectorul 1,4,5,6????
Astept raspuns pe PM de la cine are de vanzare aceste specii de pesti!


Tipuri de hrana pentru pestii ornamentali


by Dan
in Hrana pestilorTIPURI DE HRANA PENTRU PESTII ORNAMENTALI

Tipurile de hrană ce poate fii administrată peştilor ornamentali se pot împarţi în trei categorii:
1. Hrană vie
2. Hrană uscată
3. Hrană proaspătă (prelucrată)1. HRANA VIE
In natură, peştii se hrănesc cu hrană vie. Aceasta este bogată în vitamine, are valoare nutritivă mare fiind apreciata de toate speciile. Hrana vie este mai indicată decât hrana uscată, deoarece asigura o dezvoltare mai armonioasa a peştilor, cat si un colorit mai intens. Hrana vie poate fii procurata direct din natura, sau poate fii cultivata de către acvarist.

paramecium caudatum.jpgInfuzorii (Paramecium caudatum)
Parameciul este specia de infuzori cea mai răspândita si folosita de către acvarişti pentru creşterea puilor in primele zile de viata.
După ecloziune, larvele de peşti trăiesc câteva zile (2-3 zile) pe seama hranei din sacul vitelin. După resorbţia sacului vitelin, alevinii trec imediat la hrănirea activă, dacă ei nu găsesc hrana corespunzătoare, pier în scurtă vreme. În primele stadii de dezvoltare, alevinii nu pot consuma decât hrană foarte măruntă, microscopică. In acest scop acvaristul trebuie sa aibă pregătită o cultura cu infuzori.
Cultura şi înmulţirea se realizează astfel: se fierbe o mană de fan (10-12 g) într-un litru de apă timp de o oră. Fiertura se strecoară si se diluează cu apă într-un vas de sticlă (borcan 8–10 litri), iar în lichidul astfel preparat introducem paramecii luaţi din alta cultura. Parameciul se înmulţeşte prin diviziune la temperatura camerei (18-20°C). Într-o săptămână coloniile sânt atât de numeroase, încât în straturile superioare ale vasului de cultură se disting cu ochiul liber puncte albicioase care se mişcă.
Se mai pot obţine infuzori astfel: intr-un recipient (borcan 8–10 litri) se taie bucăţi de napi, cartofi, gulii, morcovi peste care se toarnă apa veche dintr-un acvariu, in apa astfel pregătita se introduc paramecii.
Cultura este alimentată cu lapte praf, bucăţi de napi, cartofi, gulii, morcovi.
Recoltarea din vasul de cultura se face astfel: turnăm apa din vasul de cultură într-o sticlă cu gâtul lung. La baza gâtului sticlei aşezăm un dop de vată, apoi turnăm deasupra apă curată între apa din sticlă şi dopul de vată nu trebuie să existe aer în câteva ore, infuzorii consumă oxigenul din apă şi migrează încet, prin vată, în stratul de apă curată, de unde îi scoatem cu pipeta şi-i punem în acvariul cu pui.


micro.jpgViermii micro (Anguillula silusiae)
Sunt viermi nematozi ce nu depăşesc 1mm lungime, care se hrănesc cu bacterii si microorganisme.
Acest vierme este folosit de către acvarişti tot pentru hrănirea puilor nou născuţi.
Culturile cu micro pot asigura in permanenţă hrana puietului. Pentru a face o cultură de viermi micro, avem nevoie de o cutie de plastic cu înălţime de 10 cm prevăzută cu capac în care se dau câteva găuri fine (ex: cutiile de margarina sau cele pentru păstrarea alimentelor). În interiorul cutiei se aşează un substrat din zaţ de cafea în grosime de 4-5 cm. În centrul cutiei în zaţul de cafea .executăm o mică excavaţie circulară, în care introducem câteva exemplare de viermi micro, împreună cu o lingură de iaurt. Viermii micro se pot procura de la un alt acvarist. Cutia astfel pregătită se pune la întuneric, la o temperatură în jur de 22° C şi într-un mediu mai umed. Peste câteva zile, constatăm că pe pereţii cutiei au apărut numeroşi viermi, alibi.
Recoltarea viermilor de pe pereţii cutiei se face raclându-i cu o lamă sau îi luam cu ajutorul unei pensule. Tot cu această ocazie, reîmprospătăm şi hrana (lingura de iaurt).
Se recomandă să preparăm mai multe culturi de viermi micro, pentru a asigura în permanenţă o hrană vie atât de necesară puietului şi care permite totodată ca recoltarea să se facă prin rotaţie, pentru a facilita refacerea culturilor.
După un timp, se observă în cutiile de cultura cu micro, apariţia mucegaiului însoţit de mirosuri respingătoare. In această situaţie, aruncăm conţinutul cutiei, spălăm cutia şi pregătim o nouă cultură, după metoda descrisă mai sus.

Grindalul (Enchytraeus buchholzi)

Enchiteri (Enchytraeus albidus)

Artemia (Artemia salina)

tubifex.jpgTubifex (Tubifex tubifex)

2. HRANA USCATA


3. HRANA PROASPATA (PRELUCRATA)

Mixtura din inima de vita


continuarea articolului in curand

Comments

g.aurelian
30 Jan : 23:28
Reply to this
DIFERENTE!
Cat timp am fost in tara locuiam intr-un orasel de provincie de pe langa Bucuresti.Aici nu imi faceam probleme pentru hrana vie pt.pestii din acvariile mele chiar daca locurile de unde o colectam se rarisera in ultimul timp.Nu exista sfarsit de saptamana sa nu plec sa colectez tubifex,daphnia,larve de tantari sau de libelule si rame.Primavara si vara gaseam chiar larve de furnica.In permanenta aveam culturile de micro proaspete pt.puiet.In concluzie hrana uscata sau preparatele pe baza de inima de vita si carne de peste le foloseam decat sa diversific hrana pestilor mei.Despre hrana uscata nici nu merita sa amintesc!
Acum lucrurile s-au schimbat!Nu mai locuiesc in tara, nu cred ca este relevant locul pt. ca in mai toata comunitatea europeana este la fel,iar locurile bogate in hrana vie nu mai sunt!!!IN SCHIMB este o abundenta de hrana congelata si la un pret convenabil.Este adevarat ca lucrurile sunt mai simple dar parca imi lipsesc "expeditiile" de colectare a hranei,diminetile de sambata sau duminica cand imi pregateam sculele necesare...tigarile fumate cu mana umeda la locurile de colectare si clipele cand pestii alergau sa prinda cate un "purece"mai sprinten sau se straduiau sa scoata tubifex-ul ascuns in substrat...

You must be logged in to make comments on this site - please log in, or if you are not registered click here to signup

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def_core.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home2/aquarium/public_html/e107_plugins/autogallery/def.php on line 20